Hi Guys,

Here is the latest Swedish Sports Content.

Fotboll

Statistiken talar för Helsingborgs-seger

Serieledande Helsingborg tar emot Gefle hemma på Olympia i kväll.

Seger för HIF ger 1.50, seger för Gefle ger 7.00, oavgjort ger 4.00.

Statistiken talar för HIF i kväll. GIF har aldrig vunnit mot Helsingborg på bortaplan och har totalt har fyra raka förluster mot dem. Helsingborg vann båda mötena i fjol med 3–1.

GIF-tränaren Pelle Olsson säger till Gävle Dagblad:
"I de senaste matcherna har de gjort annat än ”genombrottsmål”. Vi ska vara uppmärksamma och koncentrerade på det här, att de inte bara söker ytan bakom vår backlinje utan även ytan mellan backlinje och mittfält".

"De är som lag oerhört skickliga i försvarsspelet, så det kommer bli trångt med få ytor mellan mittfält och backlinje eller där bakom. Det gäller att vi är smarta", säger HIFs tränare Conny Karlsson till Helsingborgs Dagblad.


Fotboll

Tobias Hysén i fokus i derbyt

När IFK Göteborg tar emot Gais i kvällens Göteborgsderby kommer IFK till match med förnyat självförtroende och en stekhet Tobias Hysén.

Seger för Göteborg ger 1.83, seger för Gais ger 4.33, oavgjort ger 3.50.

Göteborg startade årets allsvenska med fyra raka förluster. Men i de två senaste matcherna har IFK vunnit. Först med 2-0 hemma mot Kalmar och nu senast besegrades Malmö med samma siffror på bortaplan.

Gais däremot, förlorade senaste matchen med 2-0 hemma mot Elfsborg.

Hetast i derbyt väntas IFK:s Tobias Hysén bli. Senast mot MFF, gjorde han båda IFK:s mål.

"Förra året kom vi sjua och var bäst i stan, det ska inte behöva vara så. Bästa Göteborgslaget ska slåss i toppen, alla tre ska vara på övre halvan", säger Hysén till sportsday.se.

Gais tränare Alexander Axén är medveten om i hur bra form Hysén är just nu.

"Vi vet hur bra han är och det har han dessutom visat mot oss tidigare".


Ishockey

Ersberg i målet mot Kanada

I dagens match mot Kanada kommer Erik Ersberg att vakta Sveriges målbur. Seger för Sverige ger 2.40, seger för Kanada ger 1.58.

I kvällens match handlar det för både Sveriges och Kanadas del om att komma etta eller tvåa i gruppen.

Sveriges succémålvakt, Viktor Fasth, kommer dock inte att starta i kvällens gruppfinal. Ersberg, som stod matchen mot Norge, kommer istället att vakta kassen.

Ersberg, som för några veckor sedan vann KHL med Salavat Yulaeev, fick ingen bra start i VM då Sverige förlorade mot Norge.

Sedan dess har Fasth vaktat kassen och släppt in två mål på fyra matcher och har en räddningsprocent på 98,26.

”Pär (Mårts) ställer det laget som han tycker är bäst för dagen. Det är bara att respektera”, säger Fasth till Sportbladet.

”Det är klart att vi funderar, men jag har inte sagt någon ännu. Erik står i morgon och så får det väl stanna där”, säger Mårts på frågan om vem som står i kvartsfinalen.

Kind Regards,

Adam